Plánovač alebo pôžitkár: ktorý typ cestovateľa ste?

Doba čítania: 7 minutes

Či už ste pôžitkár, plánovač alebo biznismen, keď dôjde na cestovanie, všetci máme jednu vec spoločnú. Každý si chce svoju dovolenku alebo pracovnú cestu užiť bez zbytočných komplikácií a naplno. Vedeli ste, že s cestovným poistením od Wüstenrot si nemusíte lámať hlavu s kúpou leteniek, výberom reštaurácie a nemusíte sa obávať ani toho, že neovládate cudzí jazyk? S VIP Concierge je vám osobný asistent vždy k službám.

Patríte k tým, čo majú na dovolenke bohatý harmonogram, tým, čo cestujú na poslednú chvíľu alebo sa snažíte aj pri cestovaní takpovediac držať kasu? Nájdite sa v základných typoch cestovateľov nižšie.

Ten, čo ide na dovolenku úplne nepripravený

Vyrazili ste po dlhej dobe na dovolenku do zahraničia, v poslednej možnej chvíli ste dobehli k odletovej bráne a zrazu zisťujete, že ste si o krajine, do ktorej cestujete, nič nenaštudovali? Pobalili ste sa na poslednú chvíľu a samých seba sa spytujete, či ste si náhodou nezabudli vziať ponožky?

Predstavte si, že sa nachádzate v Miláne – Duomo ste obehli už päťkrát, pizze ste sa už prejedli a aperitivo na Navigli (časť Milána, ktorá vedie popri romantickom kanále) ste si dopriali nie raz. Zaujíma vás čo ďalej? S poistením VIP Concierge, ktoré je v cene celoročného cestovného poistenia, vám poskytneme informácie o kultúrnych či športových podujatiach v lokalite, ktorú nám zadáte. Môže sa jednať o krajinu v Európe, ale aj v Afrike či Ázii.

Nezáleží na tom, či vás skôr fascinuje umenie, alebo športové podujatia, nájdeme všetko podľa vašich predstáv. S nami sa nemusíte obávať nudy počas vašej dovolenky.

Nárok na osobného asistenta má každý

„…. cestovné poistenie Concierge VIP (obvykle dostupné len klientom privátneho bankovníctva) sme sprístupnili širokej verejnosti„, uvádza Wüstenrot. Atraktívne poistenie Concierge VIP služieb zahŕňa nonstop osobného asistenta, ktorý pomôže s prípravou cesty a zabezpečí doplnkové služby podľa požiadavky klienta (ubytovanie, vstupenky, manažment akcie a iné).

Či už sa potrebujete informovať o kultúrnych, športových podujatiach, alebo potrebujete zarezervovať hotel, reštauráciu, doručiť kvety alebo zorganizovať podujatie v zahraničí, VIP Concierge je vám k dispozícií
24 hodín denne / 7 dní v týždni.

Ten, čo nemá čas strácať čas

Všetci snívame o poriadnom oddychu niekde v exotike, ale nie všetci máme čas nájsť si dovolenku podľa našich predstáv. Nenávidíte portály s letenkami a pri rezervácií vlakového spojenia vám opätovne zlyháva server? Máte chuť hodiť celú ideu dovolenky za hlavu?

Naša asistenčná spoločnosť vás odbremení od strávenia množstva hodín nad hľadaním letu či iného dopravného prostriedku. V službe VIP Concierge máte zahrnuté vyhľadanie príslušného leteckého, vlakového, autobusového spojenia v požadovanej destinácii. Pokiaľ budete s výberom súhlasiť, môžete si spraviť rezerváciu sami, alebo vám ju zabezpečí asistent.

Ten, čo drží kasu (hedonista aj asketik)

Či už patríte do skupiny ľudí, ktorí si celoročne odkladajú peniaze na dovolenku alebo tých, ktorí sú ochotní za dovolenku minúť majland, prípadne tých, ktorí striehnu na zľavy na letenky a neprekáža im stravovať sa na miestach s domácimi, tak sa vám pomoc vo forme vyhľadávania stravovacieho zariadenia určite zíde.

Pokiaľ túžite po lokálnej kuchyni, romantickej večeri v Michelinskej reštaurácií, alebo sa chcete len dobre a lacno najesť, náš asistent vám so všetkým poradí a nájde podnik presne podľa vašich predstáv. Čítať recenzie môže byť niekedy veľmi únavné a časovo náročné, hlavne keď máte pred sebou jedálny lístok v cudzom jazyku, ktorému vôbec nerozumiete. Po vašom schválení reštaurácie môžete asistenta dokonca požiadať o rezerváciu.

Ten, čo rád plánuje

8:00 budík, 8:30 raňajky, 10:00 prechádzka po pláži, 13:00 obed, 14:00 návšteva múzea, 18:00 večera, 19:00 večerná prechádzka mestom, 23:00 spánok. Hovorí vám to niečo? Ak áno, ste dovolenkár – plánovač.

Plánovači musia mať dopredu pripravený harmonogram s tým, čo presne a kedy budú na dovolenke robiť. Ak niečo nevychádza podľa plánu, začnú byť nervózni. Študovanie, dôkladná príprava, písanie zoznamov a checklistov patrí k ich najčastejším činnostiam pred odchodom na dovolenku.

Všetky výhody získate vďaka celoročnému cestovnému poisteniu od Wüstenrot

Na výber máte poistenie, ktoré vám platí na celom svete (poistenie SVET ) alebo také, ktoré platí na území Európy (ale aj v Tunisku, Maroku, Egypte a na celom území Cypru).

Celoročné cestovné poistenie vám ponúka krytie v oblasti*:

  • liečebných nákladov (napr. zhoršenie vašej liečenej chronickej choroby, akútne ošetrenie zubov, oprava optických pomôcok),
  • batožiny a dokladov (napr. pri ich odcudzení alebo strate),
  • prípad úrazu (pre prípad trvalých následkov úrazu),
  • zodpovednosti na majetku a škody na zdraví,
  • právnej pomoci (pri právnych sporoch),
  • meškania letu alebo iného dopravného prostriedku (extra odškodné pri meškaní / zrušení letu),
  • meškania batožiny,
  • technickej pomoci pri nehode alebo poruche motorového vozidla v zahraničí,
  • vo finančnej núdzi,
  • nákladov Horskej záchrannej služby na Slovensku,
  • spomínané Concierge VIP služby.

* pri balíčku Prestige a Ultimate

Obľúbené a odporúčané je tiež pripoistenie storna cesty.

Ten, čo cestuje len v hlave

Hovorí vám niečo vzťah na diaľku? Koľkokrát ste sa zamysleli nad tým, ako potešiť svojho partnera, či partnerku na diaľku? Ak vám vaša práca neumožňuje vziať si dovolenku vtedy, keď ju potrebujete, napríklad, keď má váš partner sviatok, máme pre vás riešenie.

Doručiť kvety, bonboniéru, nikdy nebolo jednoduchšie. Či už sa váš partner alebo partnerka, nachádza v Prahe, alebo v Holandsku, vďaka kuriérskym službám zabezpečíme bezpečné doručenie vášho darčeka až do rúk partnera a vy sa s ním na diaľku môžete radovať. Doručenie darčekov sa riadi príslušnými colnými a platnými právnymi predpismi, ale plyšový maco či kytica ruží určite nikomu neublíži, práve naopak.

Táto služba nie je len pre zamilované páry, ale aj pre starostlivých rodičov, ktorí chcú napríklad svojim deťom študujúcim v zahraničí doručiť dar k promóciám.

Ten, čo neovláda cudzí jazyk

Milujete cestovanie, spoznávanie nových kultúr, ochutnávanie miestneho gastra, romantické západy slnka a objavovanie tajomných zákutí? Má to ale jeden háčik. Vy a cudzie jazyky nie ste práve priatelia a desí vás návšteva krajiny, kde nebudeme rozumieť ani muk a cestovať s ťažkým slovníkom nie je zrovna praktické.

Problém vyrieši váš osobný asistent, ktorý za vás vyhľadá tlmočníka,
prekladateľa a dokonca aj sprievodcu. Tak sa nemusíte obávať, že by ste sa stratili v cudzom meste a ešte aj spoznáte jeho krásy po slovensky.

Ten, čo cestuje len v obleku

Ste ten cestovateľ, ktorý závidí všetkým hore spomenutým. Cestujete často, to áno. Ale jedine tak na služobnú cestu. Vieme, ako na to, aby ste mali menej povinností a cudziu krajinu si užili aspoň trošku – napríklad pri organizovaní firemnej akcie.

Pri poistení VIP Concierge vám asistenčná spoločnosť ponúkne
možnosť osobného stretnutia s event managerom, ktorý na základe vašich predstáv spracuje ponuku a pomôže vám s celým vybavovaním eventu (teambuilding, vianočný večierok, golfový turnaj…).

Nemusí sa jednať len o firemnú akciu, ale napríklad aj rodinnú, kedy k vám príde rodina do zahraničia na návštevu. Vy sa tak môžete venovať rodine a vybavovačky nechať na nás. Cestovné poistenie a všetky bližšie informácie nájdete tu: Cestovné poistenie | Wüstenrot (wuestenrot.sk)

Tak, ktorý typ cestovateľa ste vy? Zdieľajte náš článok, pokiaľ sa chcete dozvedieť, ktorý typ cestovateľa sú vaši priatelia a známi.

Text: redakcia Vdobrom.sk

Foto: Shutterstock, Pixabay


Prečítajte si tiež:

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Zostaňme v kontakte!

Nenechajte si ujsť dôležité novinky, inšpiratívne články či praktické témy zo sveta poistenia.
Prihláste sa k odberu noviniek a o všetkom sa dozviete ako prví.

Mohlo by vás zaujímať: