Na slovenských cestách pribudla nová dopravná značka. Viete, čo znamená?

Slovenskí vodiči môžu počas jazdy naraziť v premávke na novú dopravnú značku. Stretli ste sa s ňou už? A čo je dôležitejšie, viete, čo dopravné značenie znamená a ako sa máte za volantom zachovať?

Polícia na Facebooku informovala o novinke medzi dopravnými značkami, ktorá vyzýva vodičov, aby nevchádzali do križovatky, pokiaľ nemôžu plynulo pokračovať v jazde.

Nevchádzaj, pokiaľ nemôžeš pokračovať!

Značka má šoférov upozorniť, aby nevchádzali do križovatky, ak im situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, tak že by boli nútení zastaviť vozidlo na križovatke. Neplatí to v prípadoch, ak vodič musí zastaviť vozidlo v križovatke z dôvodu dávania prednosti chodcom prechádzajúcim cez cestu alebo ak odbočuje doľava. Týka sa to len križovatiek so zvýšenou hustotou premávky.

Uzatvorte si PZP na pár klikov online

Kde sa s novou značkou môžete stretnúť?

Nové dopravné značenie začali používať policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave v rámci preventívno – výchovných opatrení a dočasné dopravné značenie budú v najbližšom období postupne umiestňovať v Bratislave pred križovatkami, kde je zvýšená hustota premávky.

Viete, na čo všetko máte nárok v rámci PZP?

Text: vdobrom.sk, Foto: ShutterStock, Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: