Lyžovačka na Slovensku: kde za skipas zaplatíte najmenej?

Doba čítania: 3 minutes

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde. Pre tých, ktorí sa radi venujú zimným športom, je aktuálne najdôležitejšou otázkou, či inflácia postihla aj cenu skipasov. Našťastie, pre nadšencov lyžovania prináša tohtoročná sezóna dobrú správu: ceny online skipasov v lyžiarskych strediskách ostávajú približne na rovnakej úrovni ako v minulom roku.

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladni. Lyžiarske lístky v strediskách na Liptove sú podľa manažérky pre komunikáciu a PR OOCR Region Liptov Kataríny Šarafínovej približne rovnaké ako minulý rok.„Celkovo je nárast kozmetický pod úrovňou inflácie. Najvyššie ceny sú, prirodzene, na pokladnici a v online je možnosť ušetriť pri skorom nakúpe aj 20 eur,“ priblížila Šarafínová tohtoročné ceny skipasov v najväčšom liptovskom lyžiarskom stredisku.

Online skipas šetrí čas aj peňaženku

Ceny lyžiarskych lístkov v strediskách na Liptove sa držia na minuloročnej úrovni hlavne pri online predaji. Tam sa ceny pohybujú približne od 24 eur za celodenný lístok pre dospelú osobu.

V pokladniach sú o niečo drahšie. V menších lyžiarskych strediskách stojí celodenný skipas na mieste od 21 do 28 eur, vo väčších až do 59 eur.

Nákup v predpredaji sa oplatí

Podobne je to aj v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách, kde sa štartovacia cena skipasov pri online nákupe v predpredaji pohybuje na rovnakej úrovni ako vlani.

„Pri online nákupe je počas sezóny nárast cien kozmetický, najvyššie ceny sú pri nákupe offline/na kase, pri plánovanom nákupe vopred je možné ušetriť na cene skipasu aj 20 eur,“ uviedla riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

V online predaji sa dá celodenný skipas kúpiť od 33 eur. Ceny celodenných lístkov pre dospelých v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách sa pohybujú od 35 po 49 eur v pokladnici.

Ceny celodenných lyžiarskych lístkov v strediskách v Turci sa líšia. Kým v niektorých lyžiarskych centrách ostali na rovnakej úrovni ako vlani, inde sa cena dvihla v priemere o deväť až desať percent, informoval riaditeľ OOCR Turiec Martin Gloser. Ceny sa pohybujú od 28 eur až po 43 eur za celodenný skipass počas sviatkov.

Lyžovanie na Orave už od 22 eur

Podobne sa ceny vyvíjajú aj v oravských lyžiarskych strediskách. Oproti vlaňajšku ceny niektorých lyžiarskych lístkov stúpli približne o sedem eur. Ceny sa líšia tiež podľa obdobia, v čase sviatkov sú vyššie. Údaje o cenách poskytol projektový manažér OOCR Klaster Orava Mário Šutta. Ceny celodenných skipassov sa v cenníkoch oravských lyžiarskych strediskách pohybujú od 22 po 37 eur pre dospelú osobu.

Stabilné ceny skipasov prinášajú výhody aj samotným lyžiarom. Zabezpečujú predvídateľnosť a umožňujú plánovanie zimnej dovolenky bez nepríjemných finančných prekvapení. Tak môžu milovníci lyžovania s pokojným srdcom vychutnávať zimné radosti bez obáv.

Text: TASR.sk, redakcia vdobrom.sk

Foto: Pixabay.sk

Prečítajte si tiež:


Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Zostaňme v kontakte!

Nenechajte si ujsť dôležité novinky, inšpiratívne články či praktické témy zo sveta poistenia.
Prihláste sa k odberu noviniek a o všetkom sa dozviete ako prví.

Mohlo by vás zaujímať: