Ako rýchlo predať nehnuteľnosť? Tipy, vďaka ktorým očaríte záujemcov

Chcete rýchlo predať svoju nehnuteľnosť za sumu, akú si predstavujete? Dôležité je ju na predaj pripraviť! Prvý dojem často zaváži najviac, preto je homestaging alebo styling domova pri predaji nehnuteľnosti mimoriadne dôležitý. Najmä v týchto časoch, keď sa realitný trh výrazne spomalil.

Energetická kríza, vojnový konflikt na Ukrajine a zvyšovanie hypotekárnych úrokov spomalili kúpychtivosť väčšiny populácie. Či už pri zmene, štartovacom bývaní, alebo investičnej nehnuteľnosti. Niet pochýb, že ľudia budú viac premýšľať a budú opatrnejší. Ak sa chcete čo najskôr zbaviť svojej nehnuteľnosti, na prvom dojme bude záležať viac ako voľakedy.

Ako na to? Vyskúšajte niekoľko tipov:

  • poriadne dbajte na čistotu,
  • zbavte sa všetkých zbytočností,
  • snažte sa svoj domov čo najviac zútulniť,
  • domácich miláčikov počas obhliadok nechajte u blízkych,
  • nehnuteľnosť pred príchodom záujemcov nastylujte – správne svetlo, sviečky, misa s ovocím či oheň v krbe,
  • dôležitá je aj vôňa.

Čistota nadovšetko!

Ak nestíhate, objednajte si upratovaciu službu. Okná, podlahové aj vertikálne povrchy (kúty stien zanesené pavučinami, zaprášené radiátory, nábytok, koberce), to všetko potrebuje údržbu. Nielen vysávanie, ale aj umývanie a leštenie lesklých povrchov zaberie pár chvíľ. Starostlivosť upratovacej firmy vás na hodinu vyjde 8 až 10 eur. Ak je potrebné vymaľovanie, urobte tak! Meter štvorcový vás bude stáť 1,50 eur. Pamätajte, že tieto investície vám nehnuteľnosť pomôžu zhodnotiť. Dobre zapôsobí, ak umyjete okná a pred obhliadkou vyperiete záclony a závesy.

Ako mať neustále poriadok? Pri upratovaní sa vyhnite tejto jednej veci

Zlaté pravidlo úspešného predaja je zbaviť sa všetkých zbytočností. Nielen tých, ktoré sú na očiach, spravte poriadok aj v skriniach. Vyhoďte aj nábytkové kusy a doplnky, ktoré sa u vás počas rokov ocitli bez ladu a skladu. Pracovná plocha kuchynskej linky by mala byť prázdna. Na jedálenský stôl môžete položiť misu s čerstvým ovocím. Preplnené priestory budú pôsobiť menšie, ako v skutočnosti sú. Na nikoho neurobí dobrý dojem nehnuteľnosť, ktorá preteká vecami.

Ako zútulniť svoj domov?

Nesvietiaca lampa, poškodené rolety, nedoliehajúce okná či dvere, to všetko dajte do poriadku. Takéto resty často vedú potenciálnych kupujúcich k vyjednávaniu o cene. A ešte jedna drobnosť: pri obhliadke rozsvieťte všetky lampy vrátane doplnkových. Roztiahnite závesy. Navodiť útulnosť pomôže aj zapálená aromatická sviečka, prípadne živé kvety. A nezabudnite vyvetrať.

Pokiaľ máte domácich miláčikov a žijú s vami v byte, odvezte ich k známym alebo k susedom. Majitelia domov to budú mať jednoduchšie – môžu ich pustiť na dvor. V interiéri by nemal byť zvierací zápach ani chumáče srsti. Koniec -koncov nemôžete vedieť, či záujemca alebo jeho dieťa netrpia alergiou.

Prečítajte si viac o téme bývania na našom blogu.

Text: JAGA, Foto: SHUTTTERSTOCK

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: