Kam na výlet s deťmi v Bratislave a okolí?

S teplejším počasím prichádza obľúbené letné obdobie, kedy môžete s deťmi tráviť viac času vonku a pripraviť im program plný zážitkových aktivít. Poriadne sa pri nich vybláznia, niečo naučia a predovšetkým budete tráviť čas spolu.

Aj v okolí Bratislavy nájdete množstvo zaujímavých miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Ak ste už navštívili všetku klasiku ako je Slavín, Bratislavský hrad, zoologickú a botanickú záhradu či Devín, máme pre vás zopár ďalších tipov na rodinné výlety.

Hrad Červený kameň

Neďaleko mestečka Modra nájdete hrad Červený kameň. Ak vaše deti zaujíma história, tu si určite prídu na svoje. Oddych v prírode máte zaručený a vaše ratolesti sa v rámci obhliadky dozvedia veľa zaujímavých informácií z minulosti.

Gazdovstvo Janka Hraška

Vo Vajnoroch je celoročne dostupné gazdovstvo s areálom, kde si s deťmi môžete pokojne urobiť aj piknik. Nájdete tu zvieratká ako kravy, ovce, zajace alebo kačky. Môžete ochutnať nápoje z bylinkovej záhrady, vína a stráviť s deťmi príjemný deň v prírode.

Chystáte sa na dovolenku? Nezabudnite si uzatvoriť cestovné poistenie

Múzeum včelárstva

Zavítať sa vám oplatí aj do Kráľovej pri Senci, kde sa nachádza najväčší včelársky skanzen strednej Európy. Dozviete sa tu všetko o včelárstve – cez históriu, až po informácie ako sa včelárske výrobky získavajú v súčasnosti. Veľkým lákadlom je aj ochutnávka a možnosť zakúpenia si včelích výrobkov ako je med, medovina, propolis alebo včelí vosk.

Jaskyňa Driny

Malé Karpaty sa môžu pochváliť jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku. Jaskyňa Driny sa nachádza neďaleko Smoleníc a jej prehliadka trvá približne 35 minút.

Oáza sibírskeho tigra

Pri Senci sa môžete ísť pozrieť na unikátny projekt na Slovensku, ktorý vznikol s cieľom zachrániť populáciu tigra ussurijského. V Oáze sibírskeho tigra nájdete viac ako dve desiatky šeliem, ktoré majú v areáli podmienky, ktoré pripomínajú im prirodzené prostredie. Vstupné je dobrovoľné.

Bobová dráha na Kolibe

Ak máte radi adrenalín a chcete, aby sa vaše deti poriadne vybláznili, nemusíte z Bratislavy chodiť ďaleko. Navštívte bobovú dráhu na Kolibe.

Tip na výlet: Z novej vyhliadky dovidíte až na Tatry

Čokoládovňa v Kitsee

Neďaleko hraníc zas môžete ochutnať skvelú čokoládu! V Kitsee budete mať k dispozícii sprievodcu, ktorý vám o tejto obľúbenej sladkosti prezradí veľa zaujímavostí. Ochutnávka a možnosť kúpiť si čokoládu domov je v čokoládovni samozrejmosť.

Lezecké centrum Vertigo

Chcete skúsiť niečo nezvyčajné? Choďte ako rodina zdolať lezecké steny v centre Vertigo, kde si na svoje prídu aj deti ale aj profíci.

Rozhľadne

Dobrým cieľom vášho výletu môže byť rozhľadne a v okolí Bratislavy si môžete vybrať hneď z niekoľkých. Rozhľadňa v Čuňove, na Veľkej Homoli alebo v susednom Rakúsku v Hainburgu.

Klasická opekačka

S letom prichádza aj čas opekačiek a grilovačiek. V Bratislave a v jej okolí máte dostatok možností ísť s deťmi do prírody a pripraviť si niečo chutné priamo na ohni. Medzi obľúbené patrí Železná studnička alebo Kačín.

Prečítajte si viac tém z oblasti cestovania na našom blogu

Text: vdobrom.sk, Foto: ShutterStock

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: