S dobre nastaveným poistením bývania vyriešite pokazený spotrebič i zneužitie mobilu

Poistenie domácnosti a nehnuteľnosti je dnes samozrejmosťou v drvivej väčšine slovenských domácností. Napriek tomu veľa Slovákov stále nevie, na aké všetky služby má v rámci poistenia nárok.

Poistenie domácnosti nekryje len škody po búrkach alebo po nepozornosti susedov. Veľkou výhodou sú aj relatívne široké asistenčné služby, ktoré sa zďaleka netýkajú len domácnosti. Pri tých situáciách sa určite oplatí ich využiť.

Oprava spotrebičov
Poznáte to, nová pračka sa pokazí rok po záruke. Rúra na pečenie „vychladne“ hneď potom ako ju už nemožno reklamovať. Nemusíte sa však ponáhľať do obchodu. Pri správne nastavenom poistení bývania stačí zavolať.

„Pri pokazenom spotrebiči do piatich rokov pre našich klientov bezplatne zaisťujeme opravu. Ak oprava nie je možná, tak zabezpečíme zakúpenie nového spotrebiča až do hodnoty tisíc eur,“ vysvetľuje Jana Podoláková, riaditeľ Úseku vývoja produktov neživotného poistenia spoločnosti Wüstenrot.

Zablokované dvere
Druhým častým prípadom, kedy možno využiť poistenie bývania sú zablokované dvere. Zdanlivo malá nepozornosť môže spôsobiť veľkú nepríjemnosť. Naplánovaný denný program sa tak zmení na obháňanie zámočníkov v okolí. I v tomto prípade však platí, že pri dobrom poistení bývania sa stačí obrátiť na asistenčné služby.

 „Pri zablokovaných dverách zabezpečíme zámočníka a uhradíme jeho výjazd a náklady na ich otvorenie, vrátane prípadnej výmeny zámkov do výšky štandardných nákladov,“ pokračuje Jana Podoláková.

Doklady,  mobil či bankomat
Pri asistenčných službách platí, že vybavenie domácnosti nie sú len steny, nábytok či spotrebiče. V rámci dobre nastaveného poistenia bývania máte po ruke pomoc aj pri strate dokladov, kľúčov či zneužití vášho mobilu.

„V prípade  straty alebo krádeže telefónnu uhradíme náklady operátorovi za zneužité služby až do výšky 600 eur ročne,“ pokračuje Podoláková.

Len málokto vie, že dobre nastavené poistenie bývania myslí aj na výber za bankomatu. Dokonca v prípade, že vás pri výbere hotovosti niekto prepadne a zoberie hotovosť, poisťovňa škodu nahradí až do výšky 600 eur.

TEXT: vdobrom.sk

FOTO: Archív

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: