Kúpa nového vozidla. Vybaviť si PZP v predajni či autobazáre? Áno, ale pozor…

Kupujete nové alebo ojazdené vozidlo? Už od prvej jazdy musíte mať uzatvorenú zákonnú poistku. Povinné zmluvné poistenie tak musíte uzatvoriť skôr, ako od predajcu vyštartujete na novom aute. Mnohí predajcovia vám PZP vybavia v rámci ceny. Len na jednu vec si treba dať pozor.

Tak ako väčšina poistení, aj PZP vám musí sedieť na mieru. Základné parametre zákonnej poistky určuje zákon. No jednotlivé poisťovne sa často sústreďujú na konkrétnych klientov a práve tých zvýhodňujú cenovou ponukou.

„Do ceny PZP vstupuje viacero faktorov. Okrem samotného vozidla napríklad aj bezproblémová minulosť vodiča. To v praxi znamená, že zodpovední šoféri bez škôd môžu mať výhodnejšie podmienky,“ hovorí Jana Podoláková, riaditeľka Úseku vývoja produktov neživotného poistenia poisťovne Wüstenrot.

Vodičom sa tak oplatí si pri uzatváraní povinného zmluvného poistenia pozrieť ponuku viacerých poisťovní a nenechávať výber len na predajcu nového vozidla. Práve nový majiteľ má najväčšiu motiváciu investovať pár minút, aby si vytipoval najvhodnejšiu ponuku.

„Okrem samotnej ceny však netreba zabúdať ani na možnosti pripoistenia, servis poisťovne a ďalšie aspekty, ktoré sa pri nehode môžu ukázať ako veľmi podstatné,“ pokračuje Jana Podoláková.

V ideálnom prípade by tak mal mať budúci nový vlastník vozidla už pri príchode do autobazáru alebo predajne nových vozidiel zmapované ponuky poisťovní. Prípadne si PZP uzavrieť sám online hneď po prevzatí nového automobilu.

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: