Boj so zmenou klímy? V tejto krajine sa chcú doslova zasadiť za planétu

Každá jedna domácnosť dostane bezplatne jednu sadenicu strom. Zasadiť si ju môže na svojom pozemku alebo ju v mene domácnosti zasadí nadácia. Takto si predstavujú boj so zmenou klímy vo Walese.

Sadenice financované miestnymi úradmi si budú môcť Walesania vyzdvihnúť od marca budúceho roku v niektorom z miestnych komunitných centier. Tých je momentálne len päť, no čoskoro by malo pribudnúť ďalších dvadsať.


Námestník waleského ministra pre klimatické zmeny Lee Waters uviedol, že náklady na projekt sú odhadované na dva milióny libier. Waters zároveň vyjadril nádej, že takáto iniciatíva inšpiruje rodiny, aby v budúcnosti aj samé od seba vysádzali stromy.

„Musíme vysadiť oveľa viac stromov, aby sme do konca tohto desaťročia splnili naše klimatické ciele – vo Walese musíme vysadiť ešte 86 miliónov stromov,“ povedal Waters pri návšteve jedného z projektov organizácie Coed Cadw.

Podľa jeho slov sa Wales zatiaľ vo vysádzaní stromov príliš nevyznamenal a každoročne by ich mal preto teraz vysadiť pätnásťkrát viac ako dosiaľ. Vláda pritom podľa jeho slov chce, aby v tejto iniciatíve zohrávali úlohu aj jednotlivé domácnosti.

Waleská regionálna vláda by chcela zalesniť približne desať percent z tamojšej poľnohospodársky využívanej pôdy. Lesy pokrývajú približne 15 percent územia Walesu, ktorý je jednou zo súčastí Spojeného kráľovstva.

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: