Obývačka, oáza pokoja

Je miestom stretnutí aj relaxu, miestom kde dopĺňame energiu, smejeme sa s priateľmi a často aj pracujeme. Ako ju zariadiť tak, aby bola štýlová a pohodlná zároveň?

Sto ľudí – sto chutí, sto domácností a rovnako toľko obývačiek, ich dizajnu a štýlu. Obyčajne však tie isté požiadavky na ich funkčnosť a vzhľad. Potrebujeme, aby obývačka bola pohodlná, pekná a slúžila svojmu účelu. Nuž a najviac času v obývačke prirodzene trávime na sedačke, takže pri jej výbere sa zamerajte predovšetkým na jej kvalitu, pohodlnosť, vlastnosti a záťaž, ktorú zvládne poťah. Pravdaže, zohľadnite pri tom prítomnosť domácich zvierat a vek detí. Životnosť poťahu ako aj ľahkosť jeho údržby vám pomôžu udržať jej vzhľad čo najdlhšie ako nový.  

Atmosféra s cenou zlata

Harmóniu v obývačke docielite jednotnou farebnou škálou, no aj kombináciou viacerých prvkov jednej farby s ich odlišnou intenzitou. Teplo a pohodovú domácu atmosféru, avšak s puncom originality, dosiahnete tehlovým, kamenným alebo dreveným obkladom jednej zo stien. Ak patríte k tým, ktorí v priestore preferujú skôr vzdušnosť a moderného ducha, vsaďte na čisté línie a geometrické tvary, trebárs na tapete alebo koberci. Vyhľadávaný je tiež svieži severský vietor v podobe útulného škandinávskeho štýlu, v ktorom sa citlivo kombinujú rôzne kusy nábytku, pohodlné kreslá s množstvom vankúšikov a tiež rôznorodé doplnky, ktoré zvádzajú k oddychu a pohode.

Nábytok čo zaujme

V súčasnosti veľmi obľúbeným a trendovým prvkom sú otvorené nástenné police a knižnice od podlahy po strop. Farbe a materiálovému vyhotoveniu sa medze nekladú i keď drevo, biela a čierna sú stále top. Knihy a doplnky sú vďačné, krásne a navyše dokonale vyniknú v akejkoľvek farebnej kombinácii. Dokonca, použitými farbami vždy docielite iný efekt. Odkladacie a konzolové stolíky prinesú do obývačky eleganciu a štýl, nástenné zrkadlá sa zahrajú so svetlom, no a skupina viacerých konferenčných stolíkov s platňou z dymového skla, mramoru alebo dreva položených na oceľovej podnoži v epicentre miestnosti krásne vynikne.

Doplnky čo udajú smer

Jedinečný dôraz prinesú do obývačky doplnky. Nie je potrebné, aby ich bolo veľa, stačí pár väčších originálnych prvkov. Obrazy, sochy, vázy, ale aj fotografie…  K tomu zopár ozdobných vankúšov, cez operadlo pohovky prehodiť pletenú deku, nech je vždy na dosah, na podlahu postaviť náladovú lampu v zaujímavom dizajne a obývačka ako lusk je na svete.

Text: KF, Zdroj: vydavateľstvo JAGA

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: