Pôvab z prírody

Príroda je diva, ktorá to bez debaty vie! Kombinuje, tvaruje a uchvacuje. Jej farby, vzory a materiály nás neprestávajú inšpirovať Stačí sa pozrieť okolo seba a priniesť si kúsok z tej krásy aj k sebe domov. 

Košíky z morskej trávy, prútené kreslá, ale aj sedací nábytok z banánových listov… Ľanové obrusy, no aj pôsobivá pampová tráva, ako dekoračný prvok do vysokých váz, sú rozhodne niečím čo vás nielen po estetickej, ale aj funkčnej stránke, tak skoro neomrzí.

Drevo má prvenstvo

Nalejme si čistého vína. Videli ste už interiér, ktorý by sa zaobišiel bez materiálovej ikony akou tento prírodný materiál bezpochyby je?! Pozornosť na seba čoraz viac strhávajú drevené obklady stien, rôzne mozaiky, olejované podlahy z masívneho dreva či veľkoplošné knižnice siahajúce od podlahy až po strop. Originálne drevené solitéry, konzolové, jedálenské, ale aj konferenčné stolíky sa zásluhou dizajnérov stávajú klenotmi našich domácností. Bolo by chybou myslieť si, že masívne drevo patrí prevažne do interiéru chát a zrubov. Aj v súčasnom modernom mestskom dizajne im totiž patrí vážená pozícia. Trendom dnešnej doby je nábytok zo svetlých drevín vyrábaný na mieru a drevené podlahy s výraznou kresbou dreva.

Kvety prinesú nehu

Podľa akýchsi psychologických prieskumov sa zistilo, že už jeden pohľad na kvety zlepšuje náladu. A nie je sa čomu čudovať, veď sú krásne, voňavé, majú všakovaké unikátne tvary a dokonca mnohé z nich nesú aj jedinečnú symboliku. Doprajte si preto nikdy nekončiace harmonizovanie nálady na domácej pôde práve prostredníctvom kvetov. Trebárs taká tapeta so spomínaným motívom a zelene celú stenu okamžite rozohrá farbami. Taktiež koberec s kvetinovou potlačou môže byť v prípade neutrálne ladeného interiéru vítaným oživením. Ak vám obe z týchto možností pripadajú priveľmi výrazné a zaväzujúce, stavte na obrazy, črepníkové kvety, dekoratívne vankúšiky, závesy alebo posteľné obliečky s krehkou kvetinovou potlačou. Tie môžete kedykoľvek vymeniť. Nuž a aby sa nezabudlo… Živé kvety vo váze nás ženy tiež nikdy neomrzia.

Kameň púta pozornosť

Sú skvelé! Je možné nimi pokryť podlahu, obložiť steny, no tiež ich použiť ako materiál na pracovnú dosku a zástenu v kuchyni. Ako obklad bude ideálna bridlica, vápenec, pieskovec a travertín. Na podlahu odolná žula, nuž a pastvu pre oči poskytne mramor. Cenovo dostupnejšie sú ich imitácie v podobe technického kameňa. Tak teda, vivat, nadčasový vzhľad.


Text: vydavateľstvo JAGA Foto: archív firiem HM, Traumteppinch, Phatolini, iStock, Lime Lace

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: