Motoristi: Viete, na čo máte nárok pri PZP?

Povinné zmluvné poistenie pokryje aj letenku či ubytovanie. A neraz môžete vyhrať napríklad diaľničnú známku

Povinné zmluvné poistenie nemusí byť len „povinná jazda“ každého motoristu. Namiesto zdĺhavého vyplňovania formulárov dnes PZP uzavriete aj cez mobil za pár minút.

Navyše, môžete vyhrať aj ročnú diaľničnú známku zdarma. Pritom objem asistenčných služieb, na ktoré máte v rámci PZP nárok, sa nijak nezmenšil. A je ich viac ako možno tušíte.

V rámci základného balíka asistenčných služieb často nemáte nárok len na zorganizovanie odtiahnutia auta do servisu alebo až pred dom, výmenu pneumatiky pri defekte či otvorenie auta pri strate kľúčov, ako to stále väčšina motoristov predpokladá.

„PZP myslí aj na komplikovanejšie situácie. Napríklad v prípade krádeže auta máte nárok na trojdňové ubytovanie v hodnote až 50 eur za noc na osobu (v zahraničí 70 eur) alebo na preplatenie reálnych nákladov na dopravu domov vlakom, autobusom. Ak sa krádež stala v zahraničí dokonca aj letecky,“ vysvetľuje Jana Podoláková,odborníčka na povinné zmluvné poistenie poisťovne Wüstenrot.

Pri výbere poisťovne sa dnes oplatí venovať pozornosť aj spôsobu ako PZP uzavriete. Za desať rokov sa doba vybavenia povinného zmluvného poistenia skrátila na minimum. Dnes dokážete PZP dojednať za tri minúty kdekoľvek, kde máte pripojenie internetu.

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: