Pri autosedačkách si na toto dajte pozor

Aj autosedačky majú svoju životnosť a časom môžu stratiť potrebné vlastnosti

Každý rodič chce, aby pri ceste autom boli jeho deti v bezpečí. Práve kvalitná a dobre nastavená autosedačka môže v krízových situáciách zohrať kľúčovú úlohu. Na čo by ste preto pri jej používaní nemali zabúdať?

Vek rozhoduje

Ani tie najkvalitnejšie autosedačky nie sú odolné voči veku. Časom materiály strácajú pevnosť, pružnosť a zvyšuje sa riziko, že pri náraze sa poruší. Preto je dôležité aby sedačka nebola staršia ako päť rokov.  

Deti v centre pozornosti

Chybou sa môže ukázať, ak si rodič nezabezpečí dohľad nad deťmi. Veľmi často pomôže napríklad obyčajné spätné zrkadlo umiestnené na zadnej sedačke. Šofér má deti pod dohľadom a zároveň neriskuje častým otáčaním sa dozadu. Práve vtedy môže stratiť prehľad o situácii na ceste.

Veľkosť sedačky

Okrem veku sedačky je dôležité vybrať správnu veľkosť. Jej umiestnenie by malo byť na zadných sedadlách a rodičia by mali kontrolovať jej správne upevnenie. Umiestnenie opierok sedačiek vozidla by malo ísť do najnižšej polohy, aby neprekážali autosedačke.

Oblečenie v aute

Deti by mali byť v sedačke bez oblečenia, ako je napríklad bunda, po ktorej sa kĺžu bezpečnostné pásy. Pás autosedačky nesmie byť zároveň príliš voľný. Ďalej je potrebné nezabúdať na kryt batožinového priestoru, ktorý by mal byť zatvorený.


TASR, vdobrom.sk

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: