3 odpovede ako ľahšie zvládnuť ťažké rodinné chvíle

Hovorí sa, že životné poistenie uzatvárajú najmä otcovia. A to hneď, ako o tom ich manželka rozhodne. Overiť sa to, samozrejme, nedá. No pravdou ostáva, že muži uzatvárajú životné poistenie častejšie ako ženy. Obzvlášť vo veku, kedy sa zvykne zakladať rodina. Takže niečo na tom môže byť. Práve deti totiž môžu byť najčastejším dôvodom, prečo sa rodičia spolu začnú starať o to, čo bude, ak by sa niečo stalo. A predovšetkým, ako ťažké situácie pre celú rodinu zvládnuť ľahšie.

Ako si však vybrať správne životné poistenie?

Ľahká otázka, no ťažká odpoveď. Predovšetkým si treba pozorne pozrieť ponuky životného poistenia. Ak je hlavným dôvodom ochrana rodiny, zamerajte sa na to, ktorá poisťovňa v rámci jedného poistenia zaistí maximálnu ochranu celej rodine.

Ilustračný príkladom je životné poistenie W-komplex  od poisťovane Wüstenrot. V rámci jedného poistenie možno pripoistiť i manželku alebo manžela. A čo je podstatné, v cene poistenia je aj pripoistenie vybraných rizík pre deti zdarma. Čo na Slovensku stále nie je bežné.

Aké služby v rámci poistenia si všímať?

Veľkú pozornosť treba venovať takzvaným asistenčným službám. V rámci dobre nastavenej životnej poistky totiž nemáte len prístup k financiám, ak sa niečo stane. V prípade už spomínaného W-komplexu celá rodina má k dispozícii automaticky aj takzvané medicínske alebo domáce asistenčné služby.

O čo ide? Ide napríklad o konzultácie s lekármi, neobmedzený prístup k zdravotným informáciám alebo o celý balík praktických služieb, na ktoré má poistený nárok v prípade, že sa niečo stane. Poisťovňa napríklad preplatí aj ubytovanie blízkej osoby v mieste hospitalizácie, dopravu z nemocnice a ďalšie služby, ktoré rodina v ťažkej chvíli ocení.

Koľko životné poistenie môže stáť?

Vždy záleží na konkrétnom nastavení poistenia a pred ktorými rizikami sa chceme chrániť. A hlavne akú sumu si chceme v prípade nešťastnej situácie od poisťovne nechať vyplatiť.  Často začína poistka už od niekoľko eur mesačne.

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Nenechajte si újsť nič dôležité!

Mohlo by vás zaujímať: